گروه آموزشی فناوری های نوین

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی به عنوان علمی بین رشته ای نقشی نوین در ایجاد ارتباط میان علومی نظیر زیست شناسی، میکروب شناسی، پزشکی، شیمی و مهندسی دارد. در معنای کلی بیوتکنولوژی دانش استفاده از میکروارگانیسم های گوناگون مانند باکتری ها، قارچ ها، ریز جلبک ها و پروتوزوا ها در جهت ایجاد تغییرات در یک سری مواد اولیه و یا تولید مواد با ارزش می باشد.

ریشه های اولیه ی این علم به هزاران سال قبل از میلاد حضرت مسیح باز میگردد، که انسان های اولیه به نقش فرایند های تخمیری در جهت تولید مواد غذایی پی برده بودند. امروزه با گسترده شدن دامنه های علوم بشری، زوایای جدیدی از کاربرد های این علم در تولید سوخت های سبز و پاک، تولید داروهای نوترکیب  و ایجاد جانداران مهندسی شده و تراریخته گشوده شده است.

نمونه هایی از کاربرد این علم در صنایع مختلف

فرایند های تخمیری در جهت تولید نان، سرکه، اتانول، پروپانول و یا غنی سازی غذای دام، تولید آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد سرطان مانند تاکسول و تاکسوتر. تولید دارو های ضد مولتیپل اسکلروزیس مانند اینترفرون آلفا و بتا، تولید بیو پلیمر ها، بازیافت زباله ها، آلودگی زدایی آب ها و دریاچه ها، تولید نانو ذرات توسط میکرو ارگانیسم ها، ژن درمانی و تولید واکسن های نسل جدید تحت عنوان واکسن های نوترکیب.

بیوتکنولوژی در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

علاقمندان به این رشته می توانند در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حوزه تحصیلات تکمیلی در دو شاخه بیوتکنولوژی پزشکی، مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (PhD)، و بیوتکنولوژی دارویی در مقطع دکتری (PhD) ادامه تحصیل دهند. فعالیت اصلی محققین و دانشجویان این حوزه استفاده از میکروارگانیسم ها در جهت تولید ترکیبات و مواد مورد استفاده در تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ها است.

بیوتکنولوژی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی فسا

در راستای توجه به علوم و فناوری های نوین، گروه بیوتکنولوژی پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی فسا تاسیس گردیده و در جهت پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی اقدام شده است.

فعالیت های انجام شده در گروه بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی فسا

• تاسیسآزمایشگاههای