• 1401/10/17

تاریخچه گروه علوم تشریح

رشته علوم تشریح قدیمی ترین شاخه علوم پایه پزشکی است و مباحث تدریس شده در این گروه پایه ای برای اغلب شاخه های علوم پزشکی و به ویژه پزشکی بالینی می باشد. در تاریخچه تأسیس دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال 1356، اولین گروهی که تأسیس شده است گروه علوم تشریح بوده است، چرا که دروس علوم تشریح از اصلی‌ترین دروس مقطع علوم پایه پزشکی است. در روند توسعه علوم پزشکی به ویژه در مقطع علوم پایه، حوزه‌های تدریس مختلفی اضافه شده ولی نقش علوم تشریحی هم چنان برجسته باقی مانده و با توسعه تکنولوژی‌های نوین، حیطه‌های علوم تشریح نیز عمیقا توسعه یافته و هر روز به بالین نزدیک تر می شود. علوم تشریح (Anatomical Sciences) مشتمل بر آناتومی(Anatomy)، بافت شناسی (Histology)و جنین شناسی (Embryology)  است. از آنجا که آناتومی از یک سلول تا بدن کامل آدمی را شامل می شود، امروزه علاوه بر ماکروسکوپیک آناتومی، میکروسکوپیک آناتومی (بافت شناسی) نیز با پیدایش انواع میکروسکوپ ها و مطالعات ریزبینی، جزئی مهم از حوزه‌های علوم تشریحی (آناتومی) شده است. از طرف دیگر فرآیند نحوه رشد و تکامل هر موجود زنده از جمله انسان، محور دیگری از حوزه آناتومی می باشد. در این قلمرو علاوه بر فرآیند شکل‌گیری جنین و نحوه ارگان‌زایی و اثر عوامل تراتوژن بر جنین، موضوع نحوه اثر ژن ها بر ایجاد ارگان ها در قبل و بعد از تولد، رشد بعد از تولد هم جزء حیطه‌های آناتومی قرارگرفته است. گروه علوم تشریح دارای سالن مولاژ، سالن تشریح یار، سالن تشریح ، سالن آماده سازی جسد (فیکساسیون جسد)، سالن آماده سازی بافت و آزمایشگاه بافت شناسی می باشد. از نظر فعاليت هاي آموزشي، واحد هايی که در گروه علوم تشریحی تدریس می شود مربوط به رشته های پزشکی – مهندسی بافت - علوم آزمایشگاهی- پرستاری - اتاق عمل - هوشبری- بهداشت عمومی و فوریت های پیش بیمارستانی مي باشد به طوری که بیشترین مجموع واحد تدریس شده در دوره های مختلف مربوط به این گروه است. از نظر نیروی انسانی، در سال های ابتدایی تشکیل اساتید مربوطه از شیراز جهت تدریس به این دانشگاه می آمدند، اما خوشبختانه امروزه کلیه اعضای هیات علمی به طور مستقل و ویژه علوم پزشکی فسا به فعالیت مشغول می باشند.

در حال حاضر این گروه با تعداد 5 نفر نیرو شامل 2 نفر دانشیار و 3 نفر استادیار و یک کارشناس در حال ارائه خدمت می باشند.