• 1401/08/08
  • - تعداد بازدید: 170
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

تاریخچه گروه طب ایرانی

طب ایرانی ایران، میراث گران­قدر بجای مانده از تلاش حکیمانه، تحقیقات عالمانه و تجارب ارزشمند هزاران دانشمند و حکیم دوران‌های گذشته به ویژه دوران۱۴۰۰ساله تمدن ایرانی-اسلامی است که نه تنها در دوران گذشته بلکه برای دنیای امروز و فردا نیز در این دریای پهناور، گوهرهای درخشان و ناسفته فراوانی وجود دارد. مکتب طب ایرانی ایران، دانشی آمیخته با هنر و فراست و ذخیره‌ای برخاسته از حکمت خسروانی اهالی سرزمین آریایی ایران است که در حکمت یونانی آمیخته و با محک تجربه در طول سالیان حیات انسان‌ها آزموده شده است. مکتبی که در دوران زرّین شکوفایی تمدن اسلامی و با طلوع ستارگان پرفروغ تاریخ علم، بر پایه خرد ورزی و با جدا ساختن سره از ناسره گسترش یافت و اکنون نیز توانایی حلّ بسیاری از معضلات موجود را در عرصه بهداشت، پیشگیری، تشخیص و درمان دارا است. این مکتب با ریشه‌ای حداقل ده‌‌هزار ساله، انسان را فقط از بعد مادّی نمی‌نگرد بلکه به ابعاد دیگر وجود او به‌عنوان خلیفه الهی نیز توجه دارد. در این دیدگاه، حفظ سلامت مقدم بر درمان است، و توجه به روش زندگی سالم شعار طب ایرانی ایران است.

احیاء طب ایرانی با جمع‌آوری، طبقه‌بندی، بررسی و ارزیابی این میراث عظیم، نه تنها واپسگرائی نیست، بلکه گامی اساسی در دستیابی به دانش مستحکم و تأمین حداکثر سلامت برای آحاد مردم و بهره‌گیری‌های رو به تزاید و پرثمر از اعتماد بنفس ملی برخاسته از این حرکت است. اینک که به یاری پروردگار، پس از سال‌های طولانی، بار دیگر دروازه‌های ورود به عرصه قانونمند آموزش، پژوهش و ارائه خدمات طب ایرانی به روی گروهی از فرهیختگان برگزیده میهن اسلامی ما گشوده شده است و عزمی ملی در این خصوص بپا خاسته است، ضرورت ساماندهی جدّی ابعاد مختلف کاربرد طب ایرانی به خوبی احساس می‌شود.

در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز که با درایت و جدیت جناب آقای دکتر عسکری ریاست محترم سابق دانشگاه و با تلاش‌های بی‌وقفه جناب آقای دکتر فرجام از سال 1392با جذب آقای دکتر محمدهاشم هاشم‌پور به عنوان اولین هیات علمی متخصص طب ایرانی در دانشگاه فسا اقدام به راه اندازی معاونت طب ایرانی کرده بود، با گسترش این حرکت و جذب اقای دکتر مسیح صدیق رحیم آبادی به عنوان دیگر هیات علمی متخصص طب ایرانی خود، در بهار 1395 گروه طب ایرانی را تشکیل داد. با توجه به اینکه جناب آقای دکتر خالقی، ریاست محترم سابق دانشگاه و دیگر معاونین محترم ایشان نیز طب ایرانی ایران را به عنوان یک اولویت در دستور کاری خود قرار داده اند، سرکار خانم دکتر مهسا رستمی چایجان نیز به عنوان سومین عضو گروه طب ایرانی از تابستان 1397 کار خود را در دانشگاه شروع نموده‌اند. مجموعه معاون و گروه طب ایرانی دانشگاه فسا از آن تاریخ تا کنون موفق به؛ تجهیز و راه‌اندازی سلامتکده طب ایرانی در بیمارستان دکتر شریعتی، کسب مجوز از وزارتخانه و انجام عملیات ساخت سلامتکده ایرانی استاندارد، برگزاری کارگاه‌های متعدد در زمینه طب ایرانی، برگزاری دوره های آموزشی متعدد برای پزشکان، پرستاران و بهورزان، طراحی و هدایت چندین پایان نامه دکترای عمومی، برگزاری دوره‌های آموزشی در مقاطع علوم پایه، فیزیوپاتولوژی و اکسترنی دانشجویان پزشکی، چاپ چندین مقاله، شرکت در همایش‌های ملی و بین المللی، همکاری در برنامه عملیاتی وزارت بهداشت و طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف تحقیقاتی شده است.

 

منشور اخلاقی گروه:

 

ما خدمتگزاران، مديران و كاركنان گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی فسا در جهت خدمت، تكريم و جلب رضايت ارباب رجوع كه همانا رضايت حق تعالي است بر باورهاي زير هم‌پيمان، استوار و تلاش خواهيم كرد:

- ضمن حضور منظم و به موقع در محل كار و رعايت انضباط اداري و پوشش و ظاهري مناسب و آراسته موافق با فرهنگ اسلامي، بهترين روش‌ها را براي ارايه خدمات با كيفيت مطلوب به مردم بكار گيريم.

- به ارزش‌هاي فرهنگي و اجتماعي مطابق با آموزه‌هاي ملی، ديني و اسلامي، اصول اخلاقي و صفات معنوي پايبند باشيم.

- ارتقا سلامت همه جانبه مردم و جامعه را وظيفه اصلي خود فرض نماييم.

- امور و وظايف محوله را براساس زمانبندي مشخص با مستندسازي روش‌ها انجام داده و براي انجام مطلوب وظايف، دانش و مهارت خود را ارتقا دهيم.

- خدمات، فرصت‌ها و تسهيلات را عادلانه، بدون تبعيض، كاستي، نقص و با اخلاق و پرهيز از هر گونه غرض‌ورزي و كينه‌توزي ارايه و توزيع نماييم.

- حفاظت از كرامت انساني و شأن اجتماعي همه مراجعين را وظيفه خود دانسته، برخورد محترمانه و فروتني با مردم را سرلوحه كار خود قرار داده، مشكلاتشان را با حوصله و دقت شنيده، ضمن رعايت قوانين و مقررات و ضوابط حاكم و با پرهيز از هرگونه توصيه و اهمال كاري در انجام امور، دلسوزانه و به طور صحيح و سريع كار ارباب رجوع را به سرانجام رسانيم.

- در جهت ارتقاء سطح کمی و کیفی دانش طب ایرانی از هیچ کوششی فروگذار نباشیم.

- در حفظ اموال و تجهيزات اداري كوشا بوده از مسووليت و اختيارات خود به طور صحيح استفاده نماييم و در كليه امور خالق و خلق خدا را شاهد و ناظر بدانيم. 

 

 

تصاویر

سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
سلامتکده طب ایرانی
عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: